Bli rik på fastigheter

, , Comments Off on Bli rik på fastigheter

Att skaffa sin rikedom genom fastigheter är något som lockar många. En del lyckas och blir miljonärer, till och med miljadärer, medan andra blir fattiglappar med skulder. Hur ska man göra?

shutterstock_224250955

Först och främst måste man inse att fastighetsmarknaden är väldigt annorlunda idag än vad den var när de gamla miljardärerna gjorde sina köpa. Förut kunde man låna 100 % av det man behövde för att köpa en fastighet. I dagsläget lånar banken ut vara 60-75 %. Du måste alltså ha ett bra kapital innan du börjar för att ha råd.

Att köpa en fastighet är nästan alltid kostsammare än att köpa en fin villa till sig själv. Ett centralt hur med tre-fyra lägenheter att hyra ut kommer att kosta flera miljoner.

För att göra ett bra köp gäller det att vara insatt i lagar och regler när det kommer till köpet och hur man sköter en fastighet. Företag som Bostadsjuristerna är bra att ha kontinuerlig kontakt med under köpet för att vara på den säkra sidan.

När du hittar ett lockande objekt ska du undersöka läget, priserna på bostäderna runt omkring, vad du kan få in för hyror, hur mycket skötsel som krävs och hur omgivningen ser ut.

För att tjäna på sitt fastighetsköp ska man satsa på mindre orter. Bostäderna i Stockholm ger för lite avkastning för att tjäna en förmögenhet. På mindre orter är inte bostadsmarknaden lika övermättad så köpet och driften av fastigheter är billigare. Men man brukar ändå säga att man ska ha ett eget kapital på fem miljoner kronor eller mer om man ska satsa på fastigheter.

Om du planerar på att sköta fastigheten själv och agera hyresvärd borde du köpa en fastighet som ligger nära ditt eget hem. Det kan bli många resor till och från fastigheten och du får gladare boende om du kan vara snabb på att fixa problem som uppstår.