Investera i mer personal

, , Comments Off on Investera i mer personal

Om företaget börjar gå bra och företaget går bättre och bättre så kan det vara värt att investera i mer personal. Samtidigt så gäller det att det hela går runt och att det kommer in tillräckligt med pengar för att kunna anställa. Det är en balansgång och det gäller att kunna avgöra när det är dags att anställa fler.

Rekrytera själv

Om läget är sådant att man bör börja leta efter någon att anställa så finns det flera vägar att gå för detta. Det är viktigt att rätt person kommer på rätt plats. Alternativen är att ni själva genomför rekryteringen med allt vad det innebär. Här är det viktigt att man har rätt verktyg för rekryteringen. Det första som ska fixas är en annons om tjänsten, här gäller det att beskriva på bästa sätt vilken typ av tjänst det är och vad man söker. Sedan gäller det att kunna sålla bland alla ansökningar som kommer in. Gör olika personlighets. och begåvningstester för att få fram bra sökande.

Anlita rekryteringsföretag

Det finns flera rekryteringsföretag att anlita som tar hand om rekryteringsbiten. I slutändan är det dock du som företagare som ska besluta om vilka eller vilken som kan passa in i företaget och för den tjänst som ska tillsättas. Det kan vara ett effektivt sätt att själv slippa grovarbetet att sålla i de som söker sig till företaget. Om man som företagare har lite tid för rekrytering så kan detta vara ett av de bättre alternativen att ta till. Du som företagare får liksom plocka russinen ur kakan och välja bland de bästa som finns kvar.