Jobb inom IT

, , Comments Off on Jobb inom IT

Funderar man på att studera någonting under den närmsta framtiden kan ett bra tips vara att rikta in sig på någon form av IT-utbildning då just IT-branschen spås vara en bransch där det i framtiden kommer att finnas gott om jobb. Här tänkte vi därför kika lite närmare på vilka jobb som finns inom just IT och hur man kan utbilda sig.

shutterstock_149015600

Olika IT-jobb

Några exempel på jobb inom IT är bland annat systemvetare, IT-arkitekt, databasutvecklare, testanalytiker, nätverkstekniker, projektledare, drifttekniker, programmerare samt grafiker. Det vanligaste inom IT-branschen är att man jobbar som anställd på antingen ett företag eller inom en organisation. Dock är det även vanligt att man arbetar antingen som konsult eller som frilans.

Hur utbilda sig?

Inom IT finns en rad olika utbildningar på många olika nivåer. Ett bra tips om man inte vill läsa en så lång utbildning kan vara att läsa en så kallad KY-utbildning, kvalificerad yrkesutbildning, som oftast inte är längre än 1-2 år.

Siktar man högt inom IT-branschen och vill ha ett mer komplext arbete är ett bra tips att läsa till dataingenjör eller civilingenjör i datateknik. Den här typen av utbildningar är mellan 3 och 5 år långa och läses vid universitet eller högskola.