Ordning och reda på jobbet

, , Comments Off on Ordning och reda på jobbet

Att ha ordning och reda runt omkring oss är extra viktigt på jobbet där viktiga papper och betydelsefull, och ibland konfidentiell information, samsas med kaffekoppar, musmattor och färgglada post-it lappar. Oavsett inom vilken bransch du är verksam är det viktigt att ha det organiserat omkring dig, och tack vare många smarta lösningar för just kontorsinredning går det idag ganska snabbt att skapa ordning och reda om du bara vill.

Papper eller papperslöst?

Trots att datorer och smartphones idag kan hålla och lagra i princip hur mycket information som helt finns det fortfarande mycket papper i omlopp på våra svenska kontor. Det beror både på gammal vana men också på det faktum att det fortfarande finns många som föredrar att läsa på ett papper jämfört mot att läsa långa dokument på en skärm. Kom också ihåg att många juridiska dokument, kvitton och kontrakt behöver finnas lagrade i original enligt svensk lag. Med smarta pärmar, foldrar, skrivböcker och andra kontorsmaterial kan du lätt skapa snygga och funktionella register över de fysiska papper som finns på jobbet. Den som har mycket information och dokument elektroniskt gör bäst i att skapa ett smart och tydligt elektroniskt register. Om man har svårt att ta tag i röran och komma på ett smart sätt att hantera alla papper kan det vara bra att anlita en ordningskonsult som kan hjälpa dig med att strukturerar upp dina dokument och ditt kontor.

Ordning och reda med feng shui

Enligt den österländska inredningstraditionen feng shui skapar röra vass och negativ energi som påverkar vårt humör, beteende och förmåga att fatta smarta beslut på ett negativt sätt. Enligt feng shui bör du skapa ordning och reda för att kunna frigöra energi till att fokusera på nya smarta lösningar, nya kunder och långvariga intäkter som växer och växer. När det är rörigt tvingar vi oss själva att fokusera på var saker och ting ligger istället för att låta tankarna fokusera i kreativa banor som gynnar företaget. Feng shui uppmanar till att rensa i röran och menar att vi därefter kommer se positiva effekter i arbetet i form av bättre beslut, stabila intäkter och långvarig tillväxt.