Skapa en framgångsrik företagswebbplats

, , Comments Off on Skapa en framgångsrik företagswebbplats

Det har blivit vanligt att företag gör en webbplats. Webbplatsen är ett viktigt verktyg för egenföretagare, såväl små- och medelstora företag, att nå ut till nya kunder samt hålla kontakten med befintliga kunder. Företag som saknar en hemsida riskerar att förlora en hel del potentiella kunder. Om du funderar på att bygga en webbplats så hittar du några tips här om hur du går till väga.

Besökarens behov

Många företag har idag en hemsida men ibland är den inte så väl skött. En webbplats behöver ständigt uppdateras så att potentiella kunder hittar den senaste information om produkter och tjänster som företaget erbjuder.

En webbplats är bara framgångsrik om den tillfredsställer dina besökares behov. Den ska också skapa ett mervärde för besökaren. Ett bra innehåll på en webbplats kan innebära att en besökare genomför specifika handlingar så som att kontakta företaget, beställa produkter eller prenumerera på ett nyhetsbrev. Ha gärna information om speciella produkter och tjänster som ditt företag erbjuder. Hänvisa till en blogg om företaget har en sådan.

Det är också viktigt att ha kunskaper om sökmotoroptimering så att företag dyker upp högt på sökresultaten på Google och andra sökmotorer som expert på ditt område. Ett väldefinierat mål och målgrupp som webbplatsen ska vända sig till hjälper till att optimera innehållet, funktioner och synligheten på nätet.

Vad är webbhotell?

När du gör en webbplats så behöver den ligga på ett ställe på nätet. Du kan använda ett gratis utrymme, även kallat webbhotell, så som Blogger eller WordPress. Dessa webbhotell är utmärkta men de är ganska låsta så det kan vara svårt att bygga en webbplats utifrån ditt företags önskningar. Det går även att använda en VPS (Virtual Private Server) eller att hyra en helt egen dedikerad server. Dessa två alternativ är dyrare och det kan vara en bra idé att anlita ett företag för att få ett professionellt resultat.

Framtiden är på nätet och det är viktigt för företag att anpassa sig efter detta. Hur gärna man än vill att det ska gå från mun till mun så är det trots allt det företag som kommer upp först vid en sökning som får flest nya kunder, av den enkla anledningen att vi människor vill ha snabba resultat och inte ägna för mycket tid åt att leta.