Välja plats att starta företag i

, , Comments Off on Välja plats att starta företag i

Att välja att starta eget är inte bara en fråga om vad man tänker sälja utan även var man tänker göra detta. Detta kan vara en av de mest betydelsefulla valen man gör och kan betyda att för att förverkliga sin dröm kanske man måste byta ort.

Sverige har visat sig vara en mycket innovativ nation och drömmen om att starta eget är något många svenskar delar. Men det säger ju mer eller mindre sig själv att bara för att tjänst eller produkt är bra betyder inte att den är lönsam att sälja överallt. Tillräckligt nischade tjänster och produkter kan vara i behov av större städer som plaster att erbjuda dessa. Självklart finns ju alltid internet, men det är inte alla som kan nyttja detta på samma sätt som vanliga webbutiker gör idag.

En del städer har också satsat mycket på att locka till sig personer som söker att starta eget då detta kan vara väldigt fördelaktigt för samhället. Det skapar inte bara nya jobb utan även ett klimat som uppmuntrar konkurrens och innovation.

Stockholm har länge varit en stor favorit bland svenskar och det är ju inte svårt att förstå varför folk väljer landets största stad att starta ett företag i. Detta har dock som följd att det kan vara betydligt dyrare att göra detta i Stockholm än i stort sett var som helst annars.

Ett smart val i dagsläget kan vara att vända sig till en stad som Malmö. Det är mycket billigare än i Stockholm och samtidigt har man tillgång till väldigt bra ekosystem för just företagare. Så det är lika bra att vara tidigt ute och leta åt en bra plats för sitt företag i Malmö tidigt innan resten har uppmärksammat detta också.

Bland de fem universitet i eller nära till Malmö hittar man bland annat Lunds Tekniska Högskola och Technical University of Denmark där mängder av utvecklartalang kommer från varje år. Och detta håller helt klart ett stort värde för startups.