Olika vägar till rätt personal

, , Comments Off on Olika vägar till rätt personal

Rätt personal är vad som driver företaget framåt. Personer med driv, passion och en vilja att utvecklas med företaget. Men det är svårt att finna dessa eldsjälar bland alla ansökningar som trillar in. Det är dessutom väldigt tidskrävande.

staff wanted

Att anlita någon som i sin tur ska hitta någon du kan anlita, en så kallad “headhunter”, kan låta som att du endast betalar mer i slutändan. Det är dock tvärtom. Vad du betalar för är nämligen tid. Att överlåta detta arbete till någon annan ger dig tid att fokusera på företaget. Du får dessutom hjälp av folk som är experter på att hitta personer med rätt kompetens. Om ditt företag är baserat i vår huvudstad är det bäst att anlita en headhunter i Stockholm. De har ofta ett lokalt nätverk och chansen är stor att de faktiskt redan vet någon som passar för jobbet.

Om du trots allt vill göra arbetet själv, finns det metoder som underlättar. Annonser på jobbsajter får tusentals besökare varje dag. Tänk på att det du skriver måste göra ett starkt intryck på den som läser. Fundera på vad du och ditt företag har att erbjuda den högkompetenta arbetskraften. Du måste ha en stark pitch. Precis som när du presenterar en affärsidé. Vilket ju i stort sett är vad du gör.

Om du har varit i en specifik bransch ett tag kan det vara värt att kolla med dina egna kontakter. Finns det kanske någon där som passar? Eller känner de någon som har rätt kompetens och söker sitt nästa uppdrag? Var inte rädd för att ringa. Ett par samtal ifrån dig kan sprida informationen längre än du tror. Det är en slags ”inofficiell rekrytering”, vilket ibland kan locka till sig den bästa personalen.