Öppna fysisk butik

, , Comments Off on Öppna fysisk butik

Trots att mer och mer butiker öppnar enbart online idag finns det fortfarande de som väljer att öppna en fysisk butik istället. Sitter man med sådana planer själv är det bra att veta ett och annat innan man kastar sig in i denna värld.

Konkurrensen är något man måste börja med att kolla upp. Det måste finnas utrymme för det man planerar sälja i det givna området. Att starta en butik där det inte finns ett behov är ett snabbt sätt att kasta pengar i sjön.

Läget är ofta av yttersta vikt. Butiker som i stor utsträckning förlitar sig på att kunder spontanhandlar måste ha ett riktigt bra läge där det finns gott om fottrafik. Det enklaste sättet att kolla detta är att helt enkelt ställa sig någonstans efter en gata och helt enkelt räkna antalet som går förbi under en given period.

Kolla upp vilken typ av butiksutrustning som kommer att behövas och se till att välja den som passar bäst men inte är för dyr. Många glömmer till exempel bort att kolla vilket kassasystem de borde använda sig av.

Se till att göra det klart och tydligt att det kommer att öppna en ny butik i denna lokal och vad som kommer att säljas där. Nå ut till alla som bor lokalt på alla möjliga sätt. Få kommer att besöka butiken om man aldrig berättar att man finns där.