Arbetslös? Starta eget!

, , Comments Off on Arbetslös? Starta eget!

Arbetsmarknaden är svår i Sverige. Alla jobb kräver allt mer av de sökande så det är svårt att passa in. Numera har det även blivit vanligt att se på personligheten också, inte bara meriterna och jobberfarenheten. 

Sitter man jobblös och A-kassan blir allt mindre måste man ta tag i någonting. Det är dags att starta eget och bli entreprenör!

Ett eget företaget är ett stort åtagande och ingenting man gör över natten. Det gäller att planera och läsa upp sig på vilket ansvar man har som ägare och som eventuell arbetsgivare i framtiden.

Se till att ha en bra idé. Känner man att det tryter på inspirationsfronten kan man köpa in sig i en franchise. De har högre överlevnadsgrad och blir en slags genväg för att få ett eget företag. man har också större chans att få bidrag till uppstart och annan finansiering då ett franchiseföretag redan är etablerat och kan visa på vinst.

Är man dock en person med väldigt många idéer så kanske inte franchise är ett bra sätt att bli egenföretagare. En franchise lämnar inte mycket utrymmet till innovation eftersom strukturerna och arbetssättet redan är framtaget av den som startade kedjan.

Då får man istället gå den långa vägen och hitta en idé och forma den till en verksamhet. Att få sitt eget bolag kan dock vara en lätt fixad sak. Företag som bolagsbutiken.se erbjuder lagerbolag som du blir ägare till på så lite som två timmar. Detta är ett bolag som de har startat och som redan har ett organisationsnummer, det har heller aldrig används till tidigare verksamhet så det är bara att sätta igång.

Man ska dock vara medveten om att det ändå tar tid innan företaget börjar gå med vinst. Vissa har tur och kan ta ut en beskedlig lön några månader innan medan andra får fortsätta att vända på slantarna i ett år eller två. Det krävs också disciplin, det är sällen som nystartade företag har många lediga dagar. Så var beredd på hårt arbete. Och tänk på att det hårda arbetet kan sedan ge stor avkastning!