Söka jobb – tips

, , Comments Off on Söka jobb – tips

Jobbsökande är något som tar betydligt mer tid än vad många nog tror, ja man kan i mångt och mycket säga att det faktiskt är ett heltidsjobb att hitta ett nytt jobb. För alla som kämpar med jobbsökandet där ute har vi här samlat ihop några tips och råd som förhoppningsvis kan vara till nytta.

Schemalägg

Ett bra tips när man söker jobb är att göra det på ett strukturerat sätt som möjligt. Se det som ett jobb att söka jobb, det vill säga sätt dig vid köksbordet eller åk iväg till biblioteket. Sätt upp mål i början av veckan på hur många jobb som sökas samt vilka jobb som ska sökas. Ett bra mål kan vara att till exempel söka 2 jobb om dagen, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Kvalitet före kvantitet

Många kanske tänker att det låter lite att bara söka 2 jobb om dagen. När man är arbetslös ska man väl söka så många jobb som möjligt? Nja, det är bättre att verkligen lägga ner tid på att söka de jobb man verkligen vill ha, än att söka hundratals jobb. Lägger man ner engagemang och arbete på en ansökan är detta också något som syns, vilket ökar chansen att komma på intervju.