Branscher under tillväxt

, , Comments Off on Branscher under tillväxt

Trots att ekonomin nu under lång tid har varit lite osäker så finns det industrier som trotsar klimatet och ändå växer sig starkare både på börsen och i kundernas ögon.

planta som växer i pengahög

Spel

Då datorerna, surfplattorna och telefonerna blir en allt större del av våra liv så blir även möjligheten att tjäna pengar via dem större. Detta märks inte minst på spelbranschen som nu många år i rad har visat bättre siffror i både försäljningsvolym och omsättning. I Sverige ser vi det främst med internationellt framstående företag så som King, utvecklaren av candy crush samt Dice, utvecklaren av spel som Battlefield och Mirrors edge. Den ekonomiskt sett största svenska utvecklaren heter Mojang och har utvecklat spelet Minecraft vilket gett en omsättning på flera miljarder, detta med under 40 anställda.

Svenska Net Entertainment är även det ett svenskt spelunder men detta gången utvecklar de casinospel som används på sajter världen över. Under februari släppte företaget rapporten för sista kvartalet 2014 och visade där riktigt bra siffror, precis som förväntat.

Mode

Även modebranschen växer så det knakar, då kanske främst enmansföretagen. Enligt denna något föråldrade rapport från tillväxtverket så har över 60% av alla företaget inte några extra anställda. Endast en procent av alla företagen har 50 eller fler anställda. Det är även de mindre företaget som snabbast har ökat sin försäljning, långt mycket bättre än de större. Branschen är även en stor exportör där hela 60% av företagets försäljning sker utomlands.